Аларми, СОТ, видеонаблюдение, пожароизвестяване, ел. инсталации, застраховки !

Търсене

Отиване към съдържанието

Видеонаблюдение

Цял екранНазадPlayНапред


Сигнала от камерите постъпва по кабелен път до компютърно базираната цифрова ситема , която се състои от компютър, кепчър карта(карти) за вграждане в компютър и клиентски софтуер. Компонентите може да се монтират в съществуващ компютър, или пък да се използва фабрично направена система за запис. Съществуват фабрични модели, които могат да се разширяват(ъпгрейдват) в последствие. Според операционната система компютърно базираните системи се делят на Windows и Linux базирани. Те се програмират и управляват с клавиатура и мишка. Видео информацията се записва на твърдия диск в компресиран формат, което е предпоставка за по-дълго съхранение на информацията.
Компютърно базираните системи се правят за конфигурации с 1 до 16 камери, а в последно време е възможно и вграждането на втора кепчър карта в компютъра, което практически увеличава възможноста за свързване на до 32 камери към един компютър. Тези системи се проектират така че да не се налага поддържане на видеозаписа. Обикновено при тях записът продължава, докато се изчерпи мястото на диска. Тогава системата автоматично изтрива най-старите записи и по този начин се гарантира непрекъснатостта на записите. Времето, през което ще се съхраняват записите зависи от няколко фактора - качеството на записа, вида на компресията, броя на кадрите в секунда, както и големината на дисковото пространство. При необходимост от увеличаване срока на запазване на информацията, най-лесният начин е чрез добавяне на още дисково пространство. За увеличаване срока на съхранение на записите съществува възможност и за намаляне на качеството на записа, намаляне цветността на записа, намаляване броя на кадрите в секунда и т.н.
Видео изображенията се показват на монитора, като също така могат да се записват на Flash памети или компакт дискове. Някои от системите запаметяват информацията така, че впоследствие е възможно тя да се възпроизвежда на всеки един компютър. Също така съществува възможност да се записват изображения от отделен кадър както и да се разпечатват. С такъв тип система можете да възпроизвеждате всякаква комбинация от камери, без да прекъсвате процеса на записа.Много сигурни и удобни съвременни решения за запис от видео камери е използването на цифрови записващи устройства DVR. Те имат всички преимущества на една компютърна базирана система. Повечето от съвременните системи предлагат следните възможности:

.1... Запис при детекция на движение;
.2... Възможност за свързване към LAN мрежи и Интернет;
.3. ..Възпроизвеждане от много камери;
.4. ..Дистанционно преглеждане на събития в реално време и записи;
.5... Следене с аларма;
.6... Регулиране на скоростта;
.7. ..PTZ управление;
.8... Цифров зум.9. Отпечатване на снимки от даден кадър;
10.. Настройка на цифрови изображения;
11.
. Всички опции за търсене;
12.
.Регулиране на скоростта на кадрите;
13.
.Защита с пароли;
14.
.Запис на аудио.


ПРЕДИМСТВА:
.1... До 720*576 пиксела цифров видео запис;
.2.. .Ползват се лесно и са гъвкави;
.3. ..Икономисват време при възпроизвеждане на видео;
.4... Съхраняват много видео информация или дни запис.Назад към съдържанието | Назад към главното меню